Povedený další díl DDCUPU (běžecký trojboj) – Memoriál Lucie Hanušové 8. 6. 2024

Dalším závodem v rámci Dětského domov cupu pro rok 2024 byl dne 8. 6. 2024, již 25. ročník Memoriálu Lucie Hanušové, který proběhl v Praze v zámeckém parku Dolních Počernicích, kam se sjelo na 22 dětských domovů z celé ČR. V dopoledních hodinách probíhaly závody ve sprintu, střední tratě a odpoledne běhy vytrvalostní. Závodníci byli rozděleni do několika věkových kategorií a to podle ročníků nejstarší 2009-2010, kde náš domov neměl žádné zastoupení. V další kategorii dívek 2011-2012 jsme měli zastoupení jedné dívky Natálie L., která v obsazení celkem 14 dívek si vedla úspěšně, když v uvedené kategorii obsadila krásné 5. místo. O mnoho lépe se vedlo v mladší kategorii dívek ročníky 2013-2014 naší sportovní naději Zuzce Š., která v konkurenci 16 dívek vybojovala ve sprintu 4. místo, na střední trati již nenechala nikoho na pochybách o svých kvalitách a tuto disciplínu s velkým přehledem vyhrála a ještě lépe zabojovala na vytrvalostní trati, kterou také vyhrála. Celkově v uvedené kategorii obsadila 1. místo.

V druhé nejstarší kategorii chlapců 2011-2012 náš dětský domov měl hned dvojí zastoupení to Radima B. a Adama C. Oba dva borci si vedli velmi dobře a v konkurenci celkem 18 dětí z jiných DD obsadili 2. a 3. místo. V kategorii 2013-2014 závodil Tomáš C. (roč. 2014), který většinou šel proti starším hochům tedy roč. 2013, ale i on se nenechal zahanbit a bojoval co mu síly stačily a svými výkony mezi 18 chlapci vybojoval krásné 9. místo.

Vzhledem k tomu, že celý závodící team byl výsledkově vyrovnaný, mohlo se pomýšlet na velmi dobré umístění v celkovém hodnocení zúčastněných dětských domovů. Při konečném vyhlášení došlo k propuknutí obrovské radosti, když náš dětský domov po sečtení získaných bodů od závodníků byl vyhlášen na celkovém 2. místě se ziskem 104 bodů, a to pouze o tři body za nejlepším což byl DD Čeladná se ziskem 107 bodů a před loňským vítězem DD Cheb a Horní Slavkov, který získal 103 bodů.

Musím vyzdvihnout a poděkovat všem dětem za jejich bojovnost, nasazení a nezlomnou vůli odvést co nejlepší výkon. Během celého závodu měly děti možnost shlédnout policejní zásah na jedoucí vozidlo, ukázku policejních koní, ukázku psů a jejich výcvik, prohlídku zbraní, vozidel, oblečení, využít stánku k bezpečnosti v dopravě, za podpory BESIP a to vše za přítomnosti Krajského ředitelství PČR Hlavního města Prahy. Velký obdiv a poděkování patří i pořadatelům akce. Na závěr si všechny děti užily opékání špekáčků.

Šereda Jaroslav