Víkendový pobyt na Seči 31. 5. – 2. 6. 2024

První červnový víkend patřil již tradičně zážitkovému pobytu u Sečské přehrady, který pro nás každoročně, letos již po dvanácté, zorganizovala naše dlouholetá sponzorka paní Hana Netolická spolu se svými přáteli a známými. I když nám letos moc nepřálo počasí a sem tam zapršelo, tak nás to vůbec neodradilo a pobyt plný legrace, zábavy a výborného jídla a pohoštění jsme si všichni moc užili.

V pátek po příjezdu jsme se ubytovali a nadšeně se vrhli do opékání špekáčků a oblíbených marshmallovů. V sobotu dopoledne nás čekaly dvě zajímavé besedy. První se týkala Vodní záchranné služby ČČK, kdy jsme se seznámili s prací záchranářů a jejich technikou. Druhá beseda se týkala Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, kdy jsme měli opět možnost seznámit se s prací záchranářů a jejich technikou. Prohlédli jsme si sanitku a veškeré její vybavení, děti si nechaly změřit tlak, poslechly si vzájemně tlukot srdce, zkusily si fixaci ruky či krku a dozvěděly se spoustu informací o práci záchranářů. Byl to pro nás všechny nevšední zážitek. Odpoledne jsme se se staršími dětmi vydali na procházku k nádrži a zřícenině hradu Vildštejn a menší děti se zatím vyřádily v dětském klubu.

Velkou legraci jsme si také všichni užili při jízdě na nafukovací koblize, která byla pomocí elektrické konstrukce tažena po vodě. Den jsme zakončili výbornou pizzou, soutěžními hrami a také diskotékou. V noci na děti čekala noční bojovka, při které prokázaly svou odvahu při procházení stanovišť a plnění tajemných úkolů. V neděli, když nastal čas loučení, jsme všichni odjížděli s dobrou náladou, novými zážitky a příjemným pocitem ze skvěle stráveného víkendu.

Jménem všech dětí a zaměstnanců DD ještě jednou ze srdce děkujeme Haně Netolické a jejím přátelům za organizaci víkendového pobytu. Všichni jsme si ho moc užili a už se těšíme na další ročník.