Promítání filmů z projektu Okna do světa v Praze – 8. 6. 2024

V sobotu 8. června jsme měli čest zúčastnit se s dětmi slavnostního promítání filmů vzniklých v rámci projektu Okna do světa. Tato akce probíhala v Praze v malém sále Městské knihovny, kde jsme se setkali s ředitelkou projektu paní Zuzanou Zdražilovou, lektorkami, které vedly skupinu mladších dětí při natáčení jejich animovaného filmu a s dětmi a vychovateli z dalších dětských domovů.

Do našeho hlavního města jsme se vypravili už ráno, abychom stihli i krátkou procházku. Navštívili jsme Staroměstské náměstí, Karlův most a přilehlé uličky. Pro některé z dětí to byla vůbec první návštěva Prahy a měly tak možnost navštívit místa, o kterých se učí ve škole. V dopoledních hodinách probíhaly v Městské knihovně animační a výtvarné workshopy a na všechny čekalo bohaté občerstvení.

Na památku jsme obdrželi krásná trička a ochutnali skvělou zmrzlinu ze zmrzlinárny Creme de la creme. Ve dvě hodiny odpoledne začalo slavnostní promítání filmů vzniklých v rámci projektu Okna do světa, kromě filmů vzniklých v našem dětském domově byly promítány také filmy z dětského domova v Lipové u Šluknova a Duchcova.

Po projekci tvorby konkrétního dětského domova byli všichni dětští tvůrci pozváni na jeviště, kde jim byly předány certifikáty a dárky od sponzorů. Slavnostního odpoledne se mimo jiné zúčastnila členka týmu nadace Evy Pavlové, která převzala nad projektem záštitu, paní Lilly Ahou Král a také známý český herec a scenárista Milan Šteindler.

Celý den byl pro nás velmi krásný a výjimečný, akce proběhla bez jediné chybičky, vše bylo perfektně připravené! Velmi si vážíme možnosti zapojení do projektu Okna do světa, ještě jednou děkujeme jeho ředitelce paní Zuzaně Dražilové a všem lektorům, kteří pracovali s dětmi na tvorbě tak povedených filmů. Rádi bychom také pochválili všechny děti z dalších dětských domovů za jejich krásné filmové počiny.