Kamion Fest – 22. 6. 2024

Sobotní odpoledne je v našem domově vždy plné aktivit, ale to 22. 6. 2024 bylo jiné. Hned po obědě na nás na nádvoří čekal autobus, aby nás odvezl na letiště v Chrudimi, kde od pátku probíhal pátý Kamion Fest – víkend s dětmi. Tuto akci se spoustou doprovodného programu pořádají naši sponzoři a přátelé z organizace ŘIDIČI POMÁHAJÍ DĚTEM.EU. Po srdečném přivítání s milými kamarády, jsme se soustředili na naše vystoupení, které jsme si připravili jako poděkování za to, co pro nás lidé z organizace dělají.

Nejprve vystoupila naše děvčata a chlapec s několika tanečními vystoupeními, které nacvičili pod vedením vychovatelky Kateřiny Peškové. Poté následovalo vystoupení všech dětí z DD i ZDVOP. Společně zazpívaly dvě písničky. Všichni měli velkou trému, ale i tak se vystoupení povedla a sklidila velký potlesk a ovace.

Tím ovšem náš úkol na Kamion Festu neskončil. Všechny děti dostaly předtištěné hlasovací lístky, kam doplňovali čísla vozidel, která se jim nejvíce líbila. A věřte, že to vůbec nebyl lehký úkol, vybrat jen tři vozidla v každé kategorii. Vždyť jich tam bylo víc než 500. Tohoto zodpovědného úkolu jsme se zhostili s nadšením.

Při procházce mezi trucky na nás čekala spousta překvapení. Ať už to byly sladkosti, samolepky, plyšáci nebo možnost prohlédnout si kabiny tahačů. Po odevzdání hlasovacích lístků jsme si za krásného počasí užívali všechno, co nám Kamion Fest nabízel. A nebylo toho málo. Každý z nás si vybral podle svého. Někteří se nemohli vynadívat na modely na dálkové ovládání. Jiní dali přednost skákacím hradům, malování na obličej nebo vystoupení hudebních skupin. Všichni si pochutnali na dobrém jídle a pití, které pro nás, stejně jako atrakce, bylo zdarma.

Do domova jsme se v podvečer vraceli plni zážitků, se spoustou dárečků, ale i věcí (hračky, kola, a spousta dalšího), které využijeme. Ještě jednou jménem všech dětí z DD a ZDVOP, vychovatelů a vedení moc děkujeme organizaci ŘIDIČI POMÁHAJÍ DĚTEM za materiální dary, ale hlavně za spoustu krásných zážitků.

Jitka Beránková