Jarní prázdniny v IQ parku Odeon Pardubice – 16. 2. 2024

O letošních jarních prázdninách jsme se s dětmi opravdu nenudili. Díky finanční podpoře sponzorů, která byla určena přímo na konkrétní výlet pro děti, jsme se mohli podívat do IQ parku Ideon v Pardubicích, kde jsme nikdy předtím nebyli. Do Pardubic jsme cestovali autobusem i vlakem, s dětmi jsme tak mimo jiné trénovali sociální dovednosti, orientaci v jízdních řádech, schopnost vyznat se na vlakovém nádraží nebo schopnost orientovat se v mapě při přesunu po větším městě.

Samotná návštěva IQ parku byla pro děti i nás dospělé opravdu výjimečným zážitkem. V prostorách parku na děti čekalo velké množství atrakcí a možností vyzkoušet si něco úplně nového. Děti měly možnost vyzkoušet si vědomostní kvízy týkající se pohádek, států Evropy, vlajek států a další. Na světelné tabulce testovaly rychlost svých reakcí – zjistily, zda reagují rychle jako slon, tučňák nebo třeba klokan. Na děti zde čekala také interaktivní lezecká stěna a interaktivní pískoviště, kde mohly vytvářet hory, vodu nebo dokonce ledovce. Děti si zde také zasportovaly na simulátoru lovu, biatlonu nebo díky multisport simulátoru, kde si vyzkoušely fotbal, basketbal, ragby nebo třeba kuželky.

Asi největším zážitkem byla pro děti možnost vyzkoušet si simulátory jejichž součástí byly brýle s virtuální realitou. Děti si vyzkoušely VR křeslo, kde se otáčely a projížděly se na horské dráze nebo v jurském světě, na jiném simulátoru se proletěli na drakovi v krásném prostředí, ve VR “vajíčku” se mohly projít po nejrůznějích místech, kde se setkávaly třeba s dinosaury nebo Shrekem. Nadšeně také závodily na simulátoru jízdy, kde se díky VR brýlím přesunuly na závodní dráhu s autem nebo formulí. Vyzkoušely si také různé hry díky virtuálním brýlím a Xboxu.

Celá návštěva IQ parku byla jednoduše obrovským zážitkem! Děkujeme za možnost tohoto krásného výletu!!