Kamion Fest – 24.6.2023

I v letošním roce jsme měli tu možnost a byli jsme pozvání na krásnou akci s názvem Kamion Fest víkend s dětmi-řidiči pomáhají dětem.eu, která je pořádána našimi sponzory a přáteli z organizace ŘIDIČI POMÁHAJÍ DĚTEM.EU. V sobotu 24. června jsme se stejně jako v loňském roce, vydali autobusem na letiště v Chrudimi, kde už od pátku probíhala celá akce plná hudby, doprovodného programu a hlavně dobré nálady. Po příjezdu jsme se potkali s našimi milými přáteli a poté už jsme si naplno užívali všeho, co nám Kamion Fest nabídl.

Naším úkolem nejprve bylo zapojit se do hodnocení nejhezčích tahačů, souprav a dodávek. S dětmi jsme procházeli dlouhými řadami všech vozů a přecházel nás dech. Děti si opravdu nemohly vybrat, komu své hlasy věnovat. Později odpoledne jsme měli možnost aspoň částečně oplatit našim kamarádům z Organizace řidiči pomáhají dětem to, co pro nás dělají.

Po společné domluvě jsme s dětmi vystoupili mezi účinkujícími i my. Nejprve vystupovala naše šikovná děvčata se soutěžním tanečním vystoupením, které natrénovaly pod vedením vychovatelky Kateřiny Peškové. Za tuto ukázku jejich tanečních dovedností sklidila děvčata po právu velký potlesk. Poté následovalo hudební vystoupení všech dětí z DD i ZDVOP, které společně secvičily dvě písničky ve sborovém zpěvu. Píseň Jezdím bez nehod a Mléčný bar. Pro většinu dětí to bylo vůbec první vystoupení na pódiu a před tak velkým obecenstvem, popraly se s tím ale statečně. Zbytek odpoledne jsme si již s dětmi užívali krásného počasí, úžasného programu a dobrého jídla a pití, které pro nás bylo zdarma k dispozici. Mimo tohle všechno jsme do domova odjížděli s mnoha dalšími věcmi, které naše děti velmi využijí a měly z nich radost, ať už to byly hračky, kola a mnoho dalšího.

Tímto bychom rádi ještě jednou jménem DD i ZDVOP a všech dětí a vychovatelů poděkovali organizaci Řidiči pomáhají dětem za pozvání na tuto parádní akci a za vše, co nám v jejím průběhu zajistili!