Štědrý den v dětském domově

Během prázdnin a svátků je vždy snaha, aby děti mohly prožít čas se svými nejbližšími. Bohužel ale část dětí tuto možnost, především z nedostatečného zájmu rodičů, nemá. Naším přáním bylo vytvořit pro děti příjemnou vánoční atmosféru plnou pohody a splněných přání.


Štědrý den měly děti spojený s křesťanskými zvyky, zejména zdobením stromečku, rozkrajováním jablíček, pouštěním lodiček ze skořápek, odpolední procházkou a přípravou svátečního stolu. Večer byl zahájen úvodním slovem, rozezněly se koledy a podával se bramborový salát s rybími i kuřecími řízky. Následovalo zpívání koled, zapalování prskavek
a poté si již děti rozbalovaly dárky pod vánočním stromečkem. Nejkrásnější na celém dni pro mě byly rozzářené oči všech dětí. Den byl zakončen pojídáním cukroví, které si děti samy napekly, hraním si s dárky i sledováním očekávané pohádky.
Krásný štědrý den by se neobešel bez Vaší opory. Chtěla bych proto poděkovat zaměstnancům za veškerou práci a dále za spolupráci všem, kteří se jakkoliv podíleli na podpoře dětského domova, jmenovitě děkujeme:
Nadaci Dejme dětem šanci, projektu Strom splněných přání Hitrádio Vysočina, Ladislavu Samkovi a Organizace Děti v akci / Společně pro dětské domovy z.s., organizaci ŘIDIČI POMÁHAJÍ DĚTEM.EU, Tesco Česko, společnosti Albert, akciové společnosti Čepro, pracovníkům Skupina ČEZ distribuce Chotěboř, Havlíčkův Brod, Světlá nad Sázavou a Ledeč nad Sázavou, Haně Netolická a jejím přátelům, Hudební Polmis-Tomáš Polman a jeho přátelům, panu Kolbabovi, panu Milanu Paulovi, Lukáši Jechovi, dále děkujeme Patrikovi Rajdlovi, Petru Holému, Jakubovi Litošovi, Janu, Heleně a Jiřímu Hejhálkovým.

Samozřejmě děkujeme i všem dalším lidem, kteří se zapojili do projektů a splnili prostřednictvím nich dětem jejich přání.

Těším se na pokračování spolupráce také v roce 2023.

Do nového roku bych chtěla popřát mnoho sil, dobré nálady, lásky a především pevné zdraví.
Ať se vám daří!

Zuzana Kalvodová, ředitelka