Vánoční setkání s Řidiči pomáhají dětem 10. 12. 2022

V sobotu 10. 12. po obědě jsme se neoddali lenošení, ale začali jsme se chystat na návštěvu našich sponzorů z organizace ŘIDIČI POMÁHAJÍ DĚTEM.EU a jejich přátel. Jejich návštěvy jsou vždy plné překvapení a dárků, proto jsme se tentokrát na oplátku rozhodli jeden dárek připravit také my pro ně. A to sice generální zkoušku pohádkové hry, kterou jsme s dětmi nacvičili na naši vánoční besídku. Oblečeni v kostýmech jsme netrpělivě vyhlíželi příjezd vánočně nazdobených tahačů a našich kamarádů. Očekávali jsme pár aut, ale kolona se nevešla na příjezdovou cestu.

Na nádvoří, jindy plném dětí, naši návštěvu přivítal jen strejda Jarda a zavedl ji do vánočně vyzdobené jídelny. Když si každý našel pohodlné místo k sezení, vánoční představení začalo.Naše snažení na pódiu bylo odměněno velkým potleskem.Hned jak jsme dohráli a svlékli převleky, běželi jsme se teple obléci a spěchali na nádvoří, kde na nás čekal vánočně vyzdobený kamion, který našim dětem přivezl první vánoční dárky, krásné háčkované ovečky a balíčky s dobrotami a ovocem.

Rozdávání dárků později pokračovalo v jídelně DD a na ZDVOP, aby o nadílku nepřišli ani naši „marodi“, kterých bylo hodně. Odpoledne plné překvapení se pomalu přehouplo do večera a nastal čas loučení. Každému z dětí v DD i na ZDVOP bylo splněno přání, o které si napsalo. Z dárečků, které děti dostaly, měly obrovskou radost. Tímto bychom za všechny děti z DD i ZDVOP ještě jednou rádi poděkovali organizaci ŘIDIČI POMÁHAJÍ DĚTEM.EU a všem jejich přátelům, kteří se spojili a splnili našim dětem jejich vánoční přání!

Jitka Beránková