Akce „Vyčisti les 2022“

S dětmi z našeho dětského domova v Nové vsi u Chotěboře často chodíme na vycházky, výpravy, které nás mnohokrát zavedou do lesa. Bohužel v lese vídáme velké množství odpadků a divokých skládek.

V dnešní době si řada lidí neuvědomuje, že nejenom ten malý brouček kůrovec, který napadá naše lesy, ale i lidé dokáží zaneřádit přírodu i lesy kolem nás.

Snažíme se naše děti vést k lásce, ale i ke kladnému přístupu a ohleduplnosti k přírodě.

Jak jsme se do soutěže zapojili?

Často s dětmi vyrážíme na výlety – výpravy. Během nich často nacházíme divoké skládky, u silnic poházené papíry, plasty, pneumatiky a jiné věci, které tam nepatří. Naše výlety se již neobejdou bez pytlů a rukavic, které máme nachystané v batůžcích. Z většiny akcí vytváříme fotky, které mohou být pro ostatní inspirací, jak chránit naši přírodu.

Co můžeme vyhrát?

Při čištění lesa určitě nejde v první řadě o nějakou fyzickou či finanční odměnu, má-li mít tato činnost opravdu váhu, musíme si především uvědomit, proč to děláme a měla by to být systematická, nikoli jednorázová činnost. V tomto případě ale agentura GetFound.cz, která soutěž pořádá, oslovila partnery soutěže, a díky nim můžeme získat za tuto činnost i finanční prostředky ve výši 8.000 Kč na podporu naší činnosti.

Partnery soutěže jsou: Astratex.cz – spodní prádlo a plavky pro děti, ženy a muže – 5000 Kč  Bezvaplenky.cz – plenky, hračky a potřeby pro maminky – 5000 Kč  Cashbot.cz – peníze pro podnikatele – 5000 Kč , Frutiko.cz – dárky z ovoce a čokolády, kytice a dorty – 5000 Kč   Invia.cz – zájezdy a dovolené po ČR a za hranice – 5000 Kč   MKLůžkoviny.cz –  povlečení, prostěradla a vše do bytu – 5000 Kč , Pravebio.cz –  bio a šetrné produkty pro celou rodinu – 5000 Kč   Rigalli.cz – čokolády, cukrovinky a slané lahůdky – 5000 Kč