Olympiáda v DD 29. 5. 2021

Poslední květnový víkend proběhl v dětském domově ve znamení sportu. Vychovatelé pro děti uspořádali první Olympijské hry. Již týden před samotnou událostí měly děti plné ruce práce s přípravami. Každá rodinná skupina si musela vybrat zemi, za kterou bude soutěžit, nastudovat si o ní zajímavé informace a naučit se pozdrav v jazyce svého státu. Děti si také vyráběly tematické dresy na slavnostní nástup, vymýšlely bojový pokřik a musely přichystat i vhodný dárek pro soupeře, který vystihuje jejich zemi.

V sobotu 29. 5 se uskutečnil na nádvoří zahajovací ceremoniál včetně hudebního doprovodu a přehlídky jednotlivých soutěžících. Představili se závodníci z Číny, Spojených arabských emirátů, Ruska, Jamajky i Itálie. Sportovní klání trvalo celý den a kluci a holky se utkali v osmi netradičních, ale i tradičních náročných disciplínách jako byl například hod na papeže, sprint, skok do písku, běh na lyžích, střelba z luku, převlékací maraton a závěrečná královská disciplína štafeta družstev.

Počasí bylo aprílové a pravidelné dešťové přeháňky znemožnily i závěrečné opékání buřtů. I tak se domovská olympiáda vydařila, děti si zasportovaly, výborně se pobavily a odnesly si za své výkony sladké odměny.

Kateřina Pešková